Belföld

Az OTP továbbra is érdeklődik román felvásárlási célpont iránt

Az OTP Bank Rt. számára lehetséges bankvásárlási célpontként szóba jöhet a Banca Romaneasca (BR) is - erősítették meg a hitelintézetnél az Econews érdeklődésére.

Az OTP Bank Romániában is vizsgál minden arra érdemes akvizíciós lehetőséget – tette hozzá a bank illetékese. Elmondta, hogy a BR fő tulajdonosával, a Román-Amerikai Vállalkozási Alappal (RAVA) folyik az egyeztetés, további részleteket azonban nem kívánt közölni.

A RAVA vezetője, Horia Manda a Bloombergnek elmondta, hogy két vevővel tárgyalnak a BR-ben lévő többségi részesedésük eladásáról, az OTP Bankkal és a National Bank of Greece-szel.

A Banca Romaneasca Romániában közepes méretű banknak számít, mérlegfőösszege 2002. szeptember végén 124,9 millió euró volt, saját tőkéje 20,6 millió euró, jegyzett tőkéje 29,4 millió euró.

A román hitelintézet a tavalyi első háromnegyedévben 2,1 millió euró mérleg szerinti nyereséget könyvelt el. A bank eszközarányos megtérülése (ROA) 1,77 százalék, tőkearányos megtérülése (ROE) 10,74 százalék volt a tavalyi első kilenc havi adatok alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik