Belföld

Deutsch: Demszky visszaélt a budapestiek bizalmával

Deutsch Tamás szerint a főpolgármester becsapja a budapestieket, mert semmit nem valósít meg választási kampányígéretei közül.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ képviselőcsoportjának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján Demszky Gábor ígéretei közül kiemelte a 4-es és az 5-ös metrót, a budai alsó rakpart kiszélesítését, illetve az aquincumi híd és a Csepel-sziget új hídjainak megépítését

Ezekkel kapcsolatban utalt arra, a főpolgármester kijelentette, hogy a főváros nem kíván részt venni a 4-es metró megépítésében, a szélesebb budai alsó rakpart építkezése nincsen napirenden, a hidak pedig szintén nem épülnek.

Deutsch Tamás úgy vélekedett, hogy Demszky Gábor visszaélve a budapestiek többségének bizalmával, kizárólag saját karrierjének építésére használja fel főpolgármesteri tisztségét. Megfogalmazása szerint Demszky Gábort egy dolog érdekli: ő lesz az SZDSZ listavezetője az európai uniós választásokon, így havi mintegy 1 millió forinttal tudja majd kiegészíteni jövedelmét.

A fideszes politikus közölte, a jövőben minden Fővárosi Közgyűlésen kérdésekben, interpellációkban érdeklődnek az után, hogy Demszky Gábor félreérthetetlenül megfogalmazott választási ígéretei közül miért nem teljesülnek legalább azok, amelyeket 2003-ban már el lehet kezdeni, meg lehet csinálni.

Deutsch Tamás szerint a 2003-as költségvetés kedd esti elfogadása “kutyakomédia” volt, a Fővárosi Közgyűlés belső szabályainak legelemibb rendelkezéseit is figyelmen kívül hagyták. A fővárosi költségvetés kapcsán kiemelte, hogy a budapestiek által legproblémásabbnak tartott területekre, a tömegközlekedésre, illetve az utak javítására fordítható összegek is csökkentek. Ismertetése szerint, felénél kisebb összegre csökkentették a BKV támogatását, az út-hídfelújításokra fordítható pénz is alig harmada lett. A frakcióvezető újra beszámolt a keddi sajtótájékoztatóján ismertetett Plusz a Budapestieknek elnevezésű, a Fidesz-MKDSZ által benyújtott módosító csomagról is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik