Belföld

A civil szervezeteket várják a MEH új pályázatai

A közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú minősítésű civil szervezetek 200 ezertől 2 millió forintig terjedő támogatást kaphatnak működésükhöz, ha pályázatot adnak be a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala a napokban kiírt pályázatára.

A Civil Port http://www.ngo.hu világhálós oldalán megjelent kiírás szerint a mintegy 400 millió forintos, a költségvetésben biztosított keretösszegű program célja, hogy elősegítse a társadalmi szervezetek alaptevékenységének folyamatos működését.

A pályázaton azok a 2001. december 31. előtt Magyarországon bejegyzett közhasznú szervezetek vehetnek részt, amelyek tevékenységüket vagy szolgáltatásukat legalább megyei, illetve fővárosi szinten végzik. Nem kaphatnak támogatást a közalapítványok, valamint azok a civil szervezetek, amelyek címzett költségvetési támogatásban részesülnek.

A pályázaton elnyert támogatást az említett civil szervezetek vissza nem térítendő támogatásként, előfinanszírozás formájában kaphatják meg ,és személyi kifizetésekre, működési, dologi költségekre, – utóbbin belül például szakmailag indokolt eszközbeszerzésekre – fordíthatják.

A pályázatok március 31-éig, kizárólag postai úton ajánlott küldeményként adhatók fel a programot lebonyolító szerv, a Kurátor Alap- és Alapítványkezelő Kft. részére. A beérkezett pályázatokról a bíráló kuratórium május 15-én dönt.

A civil szervezetek támogatására ebben az évben a MeH írt ki pályázatot, korábban ezt a feladatot az Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottsága végezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik