Belföld

Mádl elfogadta a GVH versenytanácsa elnökének lemondását

Mádl Ferenc köztársasági elnök 2002. december 31-i hatállyal elfogadta Berke Barna lemondását a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökhelyettesi, illetve a versenytanács elnöki tisztségéről.

Berke Banra elmonda: szándékát 2002. december 1-jén jelentette be. Tudomása szerint a miniszterelnökségen két és fél hónapig állt a papír, míg a köztársasági elnöki iroda egy hete kapta meg.

A Magyar Közlöny legújabb száma szerint a köztársasági elnök február 18-án írta alá a lemondás tényét megállapító határozatot. Berke Barna elmondta: annak ellenére, hogy csak most fogadták el lemondását, 2003. január 1-je óta már nem írt alá hivatalos versenytanácsi dokumentumot, és nem járt be hivatalába.

A GVH elnöki titkárságán az MTI megkeresésére közölték: a versenytörvényben nincs előírás arra, hogy mikor, mennyi időn belül kell kinevezni új GVH elnökhelyettest, illetve versenytanácsi elnököt. Erre a GVH elnöke tesz javaslatot. A GVH elnöki titkársága szerint, Nagy Zoltán elnök már elkezdte a konzultációkat.

A GVH azt is közölte, hogy 2003. január 31-vel Köbli József versenytanácstag – akinek megbízatása 2005. júliusáig szólt – szintén lemondott tisztségéről. Ezért a nyáron pályázatot írnak ki. A pályázaton másik két versenytanácstag posztját is meghirdetik. Ekkor jár le Bodócsi András és Tóth Tihamér 2 éves mandátuma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik