Belföld

Csak kacsa a Deutsche Bank költözése

A legnagyobb német pénzintézet, a Deutsche Bank vasárnap este cáfolta a brit The Sunday Times-nak azt az értesülését, amely szerint a német bankházban azt fontolgatják, hogy a pénzintézet külföldre teszi át székhelyét. - A sztorit kitalálták - közölte a bank szóvivője.

A The Sunday Times a bank közelebbről meg nem nevezett menedzsereire hivatkozva azt írta, hogy a bank központját Frankfurtból esetleg Londonba, Zürichbe, vagy New Yorkba tennék át. Az okok között a német munkajogi rendelkezések is szóba kerültek állítólag. A múlt év óta ismételten felbukkannak olyan spekulációk, hogy a Deutsche Bank elköltözne Frankfurtból, de az intézmény ezeket az információkat sorra-rendre cáfolta.

Josef Ackermann, a Deutsche Bank főnöke egyszer azt mondta, hogy a székhely áthelyezése Londonba csak akkor lenne elképzelhető, ha fúzió révén új egység jönne létre, amely nem szeretne Németországban megtelepedni. A Deutsche Bankot, más német bankházakhoz hasonlóan sújtja a gyenge konjunktúra és a részvénypiacok alacsony árfolyama.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik