Belföld

Kihallgatta a rendőrség Wermer Andrást

Tanúként hallgatta ki az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Wermer Andrást, a volt miniszterelnök, Orbán Viktor tanácsadóját a Mert 2000 Rt. vezetője ellen folyó büntetőeljárásban - erősítette meg a Magyar Hírlap információit Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Mert 2000 ügyében, amelyben Wermer Andrást tanúként hallgatták meg, záró szakaszához érkezett a nyomozás – közölte az ügyészségi szóvivő. A hűtlen kezelés gyanújával folyó eljárás a Millenniumi Országjáró és a Magyarország mindannyiunké című kiadványok állítólagos túlszámlázása miatt indult, amikor is a Miniszterelnöki Hivatalt 896 millió forintos kár érte. (Az Országimázs Központ a Happy End Kft.-től rendelte meg a munkát, s az eddigi vallomások alapján nem tudott alvállalkozók bevonásáról.)

Információk szerint Wermer András, a Happy End Kft. alapítója mint a cég fizetett alkalmazottja jelent meg a keddi idézésre. Az Orbán Viktor miniszterelnök egykori tanácsadója arról számolt be, hogy valójában stratégiai összekötő szerepet vitt, feladata pedig a kormánypropaganda szellemi irányítása volt.
“Pénteken kaptuk meg, hogy feloldották védencem lakhelyelhagyási tilalmát” – közölte T. Szabolcs, a Mert 2000 Rt. vezetőjének ügyvédje. T. Szabolcs az országot nem hagyhatja el, de ismételten kijárhat Csévharasztra dolgozni, amire november óta nem volt módja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik