Belföld

Medgyessy Péter a moldovai elnökkel találkozott

Medgyessy Péter miniszterelnök csütörtökön hivatalában fogadta Vlagyimir Voronyin moldovai elnököt. A magyar kormányfő - a FigyelőNethez eljuttatott közlemény szerint - kifejezte reményét, hogy az elnöki látogatás újabb lendületet ad a lehetőségeinktől elmaradó kereskedelmi–gazdasági kapcsolatok bővítésének.

A két fél elismeréssel szólt a kapcsolatok szerződési, jogi hátterének fejlesztéséről, az elnöki látogatás során aláírt állategészségügyi, visszafogadási, igazságügyi, kulturális, valamint a gazdasági és kereskedelmi együttműködési munkacsoport felállításáról szóló megállapodásokról.

Felvetették az oktatási együttműködés fejlesztését, melynek során készek ösztöndíjjal segíteni az egymás országában tanuló diákokat.

Medgyessy Péter méltatta a Moldovában elkezdett reformokat és privatizációt. A miniszterelnök egyúttal üdvözölte, hogy Moldova kül- és belpolitikai prioritásként hirdette meg országa csatlakozását az EU-hoz, és felajánlotta, hogy Magyarország igény szerint kész átadni az e téren szerzett tapasztalatait.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik