Belföld

Új Európa Rt. néven tanácsadó-befektető társaság alakult

Az ABM Olasz Pénzügyi és Fejlesztési Holding, NovaEurópa elnevezésű befektetési alapján keresztül a Regionális Fejlesztési Holdinggal (RFH) közösen hozta létre Új Európa Rt. néven tanácsadási és befektetési tevékenységet végző társaságát.

A társaság megalakulását bejelentő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Új Európa Rt. még ebben az évben további partnerek, befektetők bevonását tervezi.

Az alapítók képviselői a társaság fő feladatai közé sorolták a területfejlesztési beruházások támogatását, illetve a nagy infrastrukturális fejlesztések tervezésének, létrehozásának és üzemeltetésének elősegítését. Ezek közé tartozik az utak és autópályák, a repülőterek, kikötők, vasútvonalak, ipari parkok és lakóparkok fejlesztése is.

A vállalati pénzügyek keretei között a társaság tanácsot nyújt kockázati tőkealapok és kedvezményes finanszírozási lehetőségek felkutatására. A tervek szerint az Új Európa Rt. a kis- és középvállalkozások számára nyújt szolgáltatásokat a vállalati pénzügyek, kereskedelem, logisztikai és üzleti megoldások területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik