Belföld

Felügyeleti intézkedés a Takarékbankkal szemben

Elsősorban a kockázatvállalással, illetve a szabályzataival kapcsolatos hiányosságok miatt felügyeleti intézkedést alkalmazott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Magyar Takarékszövetkezeti Bankkal szemben - jelent meg a Magyar Tőkepiacban.

A felügyelet határozatában kötelezte a bankot arra, hogy szabályzatait a jogszabályi előírásoknak megfelelően dolgozza át és teremtse meg a szabályzatok és a gyakorlat összhangját. Előírta azt is, hogy a bank kockázatait a szabályoknak megfelelően minősítse át és a várható veszteség fedezetére szolgáló értékvesztést számolja el. A banknak meg kell szüntetnie az informatikai rendszerével és a bankbiztonsággal kapcsolatos hiányosságokat, hogy ezáltal csökkentse a tevékenységében feltárt kockázatokat.

A Takarékbank 72 százalékban a Deutsche Genossenschaftsbank, 5 százalékban az Allianz Hungária Biztosító, 23 százalékban pedig takarékszövetkezetek tulajdona. Előzetes adatok szerint a bank mérlegfőösszege tavaly év végén 167,2 milliárd forint, tavalyi adózott nyeresége 780 millió forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik