Belföld

Helyreigazítást kér az MDF a Magyar Nemzettől

Téves és zavartkeltő információ jelent meg a Magyar Nemzetben - írja nyílt levelében Herényi Károly MDF-es politikus, aki azt kéri a lap főszerkesztőjétől: a valóságnak megfelelően igazítsa helyre a cikket.

Ismét nyílt levélben fogalmazza meg kifogását az MDF a Magyar Nemzettel szemben – olvasható a Magyar Hírlap Online-on. A napilap főszerkesztőjének korábban Boross Péter, volt miniszterelnök írt levelet, most Herényi Károly, a párt frakcióvezetője tette ugyanezt.

A konzervatív politikus azt írja: “téves a Magyar Nemzet lapinformációja, amely a 2003. február 7-ei, pénteki szám 3. oldalán, a Belföld rovatban, “Ismét csonka kuratórium alakulhat” címmel jelent meg”.
A lap ugyanis azt írta: “lapinformációnk szerint az MDF és a kormánypártok közötti háttéralku állhat a párt álláspontjának megváltozásában.”

Herényi ennek megfelelően kéri a következő helyreigazítás közzétételét: “semmiféle háttéralku nem zajlik az MTV Közalapítvány kuratóriumának felállítása kapcsán az MDF és a kormánypártok között. Fenntartjuk azt a szándékunkat, hogy az újonnan felállítandó testületbe két tagot kívánunk delegálni. Fontosnak tartjuk, hogy a kérdésben megegyezés szülessék, de ahhoz mind a négy parlamenti párt közös akarata szükséges.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik