Belföld

Tűz Ferihegy kettőn

Felgyújtotta a Ferihegyi Repülőtér kiutasított személyek számára kialakított várakozó helyiségének berendezését egy 24 éves libanoni állampolgár péntek délelőtt, a férfit füstmérgezéssel kórházba szállították - tájékoztatta az MTI-t Orodán Sándor, a határőrség szóvivője.

A férfi szerdán hamis útlevéllel érkezett a repülőtérre a férfi, a határőrök megtagadták a beléptetését, s kiutasították az országból. A 24 éves libanonit a kiutasítást követően egy várakozó helyiségbe helyezték el, s a péntek este Ferihegyről induló repülőgéppel akarták visszajuttatni hazájába.

A szóvivő elmondta: feltételezések szerint a férfi azért gyújtotta fel a berendezési tárgyakat, hogy ezzel megakadályozza a kiutasítást. A férfit füstmérgezéssel kórházba szállították. – A tűzeset kivizsgálása után a kiutasítást végrehajtják – mondta Orodán Sándor.

Pető György, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a tűzjelző berendezés jelzésére a forgalom mintegy 20 percre leállt a Ferihegyi Repülőtér 2/B terminálján; a tűz miatt keletkezett anyagi kár 400 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik