Belföld

Kétmilliárd forint nyereséggel zárta 2002-t az RTL Klub

Becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb adózás utáni nyereséggel, valamint 20 százalékos forgalomnövekedéssel zárta az elmúlt évet az RTL Klub, Magyarország legnézettebb televíziós csatornája - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Dirk Gerkens vezérigazgató.

Az ismertetett adatok alapján az összlakosságot tekintve tavaly, a kereskedelmi szempontból előtérben álló 18-49 éves korcsoportban pedig 1999-ben vette át a vezetést a tv2-től a társaság, amelynek 2002-ben a klasszikus reklámokból – a jutalékok levonása előtt – 24,790 milliárd forintnyi bevétele származott.

Dirk Gerkens kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: az idén átlagosan az infláció kétszeresével emelik hirdetési díjaikat. Szólt arról, hogy tavaly, a választási kampány idején a politikai hirdetések is megemelték bevételeiket, az idén pedig az uniós csatlakozással, a népszavazással kapcsolatos hirdetésekre számítanak.

Árpa Attiláról, a csatorna hetekkel ezelőtt távozott kreatív igazgatójáról úgy nyilatkozott: szeretnék őt “az RTL holdudvarában tartani”. A valóságshow-kkal kapcsolatban kifejtette: ez programkínálatuk négy pillére közül csupán az egyiket jelenti, szemben a konkurens csatornával, amelynek szerinte ez az egyetlen talpköve.

– A fikciós produkciók terén a versenyt a következő két-három évben lehetetlen elveszítenünk – jelentette ki Dirk Gerkens, jelezve, hogy a társaság bevételeinek felét fordítja programkészítésre, ennek jelentős hányadát pedig a fejlesztés teszi ki.

Kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: piaci helyzete miatt az RTL Klub nem szorul hitelfelvételre, s jelenleg tartozásuk is csupán részvényeseik, nem pedig bankok felé áll fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik