Belföld

Itthon nem hívnak vissza Volkswageneket

Magyarországon nincs szükség a Volkswagen csoport autóinak visszahívására.

A Porsche Hungaria Kft., a konszern autóinak kizárólagos magyarországi importőre arra a hírre reagált szerdán, miszerint a német Volkswagen autógyárban kedden bejelentették, hogy 850 ezer kocsit visszahívnak gyújtótekercshiba miatt.

Az Audi, SEAT, Skoda és Volkswagen modellek közül az 1,8 literes turbómotorral, illetve V5, V6, V8, vagy 2,8 literes VR6 motorral szerelt 2001-es és 2002-es évjáratú modelleket gyújtótekercshiba miatt át kell vizsgálni.

A Porsche Hungaria Kft. közleményében tájékoztat arról, hogy Magyarországon az érintett motortípusokkal szerelt modellekből mintegy 400 darab talált gazdára a 2001-2002 közötti időszakban. A legelterjedtebb 1,4 és 1,6 literes benzin-, illetve 1,9 literes dízelmotoros változatokat a probléma egyáltalán nem érinti.

A 400 darab autó közül csak néhány esetben volt szükség az autó átvizsgálására, garanciális szerviz keretében. A szórványos előfordulás miatt konkrét, alvázszámra vonatkozó visszahívási akcióról Magyarországon nincs szó. Ha erre szükség lenne, az ügyfeleket értesíti a Porsche Hungaria – tartalmazza a cég közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik