Belföld

Felügyeleti feddés a Mehibnek

A Magyar Exporthitel Biztosító Rt.-nél tartott átfogó felügyeleti vizsgálat szerint a biztosító 1998 és 2000 között nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően képezte tartalékait - jelent meg a Magyar Tőkepiacban.

A Pénzügyi Szerveztek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2002-ben tartott átfogó vizsgálatot a Magyar Exporthitel Biztosító Rt.-nél (Mehib). A vizsgálat megállapította, hogy a cég 1998 és 2000 között nem a tartalékrendeletnek megfelelően képezte tartalékait, illetve szolgáltatott adatot. A PSZÁF-határozat szerint a biztosító könyvvizsgálója a 2001. évi audit során nem a szerződésében foglalt kötelezettségeinek megfelelően járt el.

A felügyelet kötelezte a biztosítót, hogy tartsa magát a jogszabályokhoz, valamint arra, hogy az ügyfélszerződések megkötésekor végezze el – a pénzmosással kapcsolatos jogszabályoknak megfelelően – az ügyfelek azonítását.

A felügyelet határozata ugyanakkor megállapította, hogy az 1998-ban lefolytatott felügyeleti vizsgálat határozatát a Mehib maradéktalanul végrehajtotta, s a most feltárt mulasztások miatt bírságot sem szabott ki rá a hatóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik