Belföld

Veszteséges volt tavaly a Commerzbank

A német Commerzbank fennállása óta először zárt veszteséggel üzleti évet.

Bankforrások szerint Németország harmadik legnagyobb pénzintézete a múlt évről 360-380 millió euró adózás előtti veszteséget jelent szerdán. Az elemzői várakozások átlaga 312 millió euró. A pénzintézet 2001-ben még 43 millió euró adózatlan nyereséget könyvelt el.

A kiszivárgott adatok szerint csak utolsó negyedévben 420 millió euró volt az adózatlan vesztesége, a kereskedelmi profit és a megbízási díjak újabb csökkenése miatt. A negyedik negyedév eredményét nagy átszervezési költségek is terhelik. Az első kilenc hónapban még csekély, 45 millió euró nyereség volt. A Commerzbank szóvivője nem kommentálta az adatokat a szerdai bankjelentés előtt. A Commerzbank a harmadik negyedévet 133 millió eurós adó előtti veszteséggel zárta, főleg a kétes hitelekre megnövelt tartalékolás és a befektetések értékvesztése miatt.

A Commerzbank részvényei a frankfurti értéktőzsdén kedd reggel 1,5 százalékkal 6,50 euróra gyengültek. Az év eleje óta a Commerzbank részvényei 62 százalékot vesztettek értékükből, és pénzintézet piaci értéke 5,9 milliárd euró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik