Belföld

Szultan szerint a Taszári kiképzés aranyat érő lehetőség

A Hollandiában élő iraki emigránsok közül 35-en vállaltak a kiképzést, azt, hogy az esetleges háborúban az amerikai csapatok helyismerettel rendelkező kísérőjeként és tolmácsaként vesznek részt egy holland tv-riport szerint.

A Netwerk tv-csatornán hétfőn éjszaka sugárzott riportban megszólaltatott egyik iraki megerősítette, a londoni székelyű, több ellenzéki csoportot tömörítő Iraki Nemzeti Kongresszus toborozta őket, s hogy hamarosan el kell kezdődnie Taszáron a könnyűfegyverzet használatára való kiképzésnek.

A negyven éves férfi – aki csak Szultan néven mutatkozott be – annyit elárult magáról, hogy 12 esztendővel ezelőtt hagyta el Irakot, s 1994-ben érkezett Hollandiába.

Szavai szerint a Hollandiában élő irakiak – akik közül sokaknak még mindig a menekültközpont az otthona – százával jelentkeztek önként, hogy csatlakozzanak az amerikaiak vezette erőkhöz, de csak 35-öt válogattak ki közülük.

“Ez egy aranyat érő lehetőség. Ez egy hazafias kötelesség” – nyilatkozta a Taszárra készülő Szultan a holland tv-csatornának a Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik