Belföld

Széchenyi-kártya – Tolnában és Borsodban sikeres

A Széchenyi-kártya "pudingpróbája" megtörtént, az első negyedév sikeresen lezárult - mondta Tardos János, a Széchenyi-kártya programért felelős KA-VOSZ Rt. igazgatósági tagja.

A kormány, a konstrukcióban közreműködők és a vállalkozók egyaránt kedvezőnek ítélték az eddigi tapasztalatokat – mondta. A hiteligénylők 93 százaléka egymillió forintos hitelkeretet biztosító kártyát váltott ki, és a vállalkozók szorgalmazzák a hitelkeret felemelését.

A kormány vizsgálja annak lehetőségét, hogy az év második felében ötmillió forintos hitelkártyát is bevezessenek – mondta Tardos János, hozzátéve: a kártya sikerének titka a gyors hitelbírálat és az alacsony kamat, ami az idén várhatóan nem lépi túl a 7-9 százalékot.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a tervek szerint az év második felétől kettő-, három-, illetve négymillió forintos hitelkártya is igénybe vehető. Egymillió forint után 5 százalék, míg egymillió forint felett 3 százalékos az állami támogatás.

Kérdésre válaszolva Tardos János elmondta: Borsod- illetve Tolna megyében vették igénybe a legtöbben a Széchenyi-kártyát, míg Budapesten messze nincs akkora aktivitás, mint amekkorára számítottak.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik