Belföld

A Pannon GSM norvég tulajdonosa kiszállt a Nextrából

A norvég Telenor eladta a magyar Nextra ISP cégben lévő 100 százalékos üzletrészét a magyar cég menedzsmentjéből és egy amerikai befektetői csoportból álló konzorciumnak.

Minderről a Világgazdaságnak számolt be Robert Line, a Nextra internet-szolgáltató ügyvezető igazgatója. A hírt a Telenor megerősítette az Econewsnak. A Telenor hasonló nevű osztrák ISP cégét is eladta a közelmúltban, a lépést azzal indokolva, hogy fő tevékenységeire kíván koncentrálni.

A norvég cég pénteki bejelentése szerint kiszállt az orosz regionális mobil szolgáltató StavTeleSot cégből is, részesedését 20,9 millió dollárért az orosz Vimpel Communications-nak (VIP) eladva. A VIP-ben a Telenor részesedése 29 százalékos.

A Telenor 2001 nyara óta a Pannon GSM 100 százalékos tulajdonosa. A cég a Nextrát, korábbi nevén Pronetet 1999-ben vette meg.

A Telenor 2000 augusztusában hozta létre a Telenor Magyarország Kft.-t és 2002 januárjában alapította a Digitánia Rt.-t, amely elsősorban emeltdíjas SMS, és egyéb mobilkommunikációs szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik