Belföld

Bővül a székesfehérvári Philips-gyár

A Royal Philips Electronics a mai napon bejelentette, hogy tervei szerint átstrukturálja és a globális tévépiacon várható új kihívásokhoz igazítja európai tévégyártási tevékenységét.

Annak érdekében, hogy a vállalat megerősítse vezető helyét a gyorsan növekvő síkképernyős televíziók piacán, a Philips egy európai regionális központ létrehozását tervezi a már létező dreux-i gyárában a lapos képernyős tévékészülékek összeszerelésére. A vállalat ezzel párhuzamosan a hagyományos, katódsugárcsöves tévék termelésének egy részét székesfehérvári gyárába tervezi áthelyezni. A dreux-i gyár termelési kapacitását ennek során az átstrukturált tevékenységekhez kell igazítani.

Franciaországban, Dreux-ben a következő hetekben – a dolgozói érdekképviseleti szervezetekkel együttműködve – a vállalat olyan részletesebb tervet dolgoz ki, amely hozzájárul ezen tevékenységek hatásainak az elemzéséhez és az intézkedési határidők megállapításához.


Blazsevácz Péter, a Philips magyarországi szóvivője a FigyelőNetnek elmondta: a katódsugaras (CRT) tévékészülékek gyártása kerül Székesfehérvárra. Ám a beruházás részleteiről egyelőre nem állnak rendelkezésre további adatok. Érdekesség, hogy CRT-monitorokat gyártanak Szombathelyen, a Philips ottani gyárában is, de ezt a gyártást hamarosan Kínába viszik (mint arról a FigyelőNeten korábban beszámoltunk).


Ez azt jelenti, hogy a PC-khez, személyi számítógépekhez használt monitorok gyártása megszűnik ugyan Szombathelyen, de ott marad az LCD-monitorokat előállító üzem. Székesfehérvárra pedig nem monitor-, hanem tévékészülék-gyártást hoznak majd Franciaországból. 


A Pannonplast csoport székesfehérvári tagvállalata, a Moldin 2000 Rt. műanyag alkatrészek beszállításával részt fog venni a Philips magyarországi tv-készülék gyártásában – közölte a Pannonplast a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik