Belföld

A Philips leépítése a Pannonplastot is sújtja

Súlyosan érinti a Pannonplast Rt. 100 százalékos leányvállalatát, a Moldin Kft.-t, hogy a Philips áthelyezi monitorgyártását Magyarországról Kínába.

Bár a Moldin az év során létszámát már 100 fővel
csökkentette, a hagyományos monitorok gyártásának megszűntetése miatt további 100-150 fős leépítéssel számolnak. A jelenlegi létszám 334 fő – áll a Pannonplast közleményében.

A Philips kedden jelentette be, hogy a hagyományos CRT monitorok előállítását az éles verseny és a csökkenő igények miatt 2003 első negyedévében Kínába telepíti át. Közlésük szerint a lapos, LCD monitorok gyártását Szombathelyen szándékoznak folytatni.

A Moldin a Philips szombathelyi gyárának elsőszámú, „kiváló” minősítéssel bíró beszállítója. A Philips megrendelése a Moldin 2002. évi 4,4 milliárd forintos árbevételének közel kétharmadát
tette ki, ez a Pannonplast konszolidált árbevételének 10 százaléka.

A megmaradó LCD alkatrész gyártás, továbbá más, meglévő hagyományos vevőkör és a folyamatban lévő új felhasználókkal történő megállapodás a kapacitás mintegy 50-60 százalékának lekötését ma már
biztosítja a Moldinnál, így az árbevétel csökkenés 1-1,5 milliárd forint körül várható.

A Pannonplast bíztató fejlesztési projekteken dolgozik és széles körű tevékenységet folytat új felhasználói kör megszerzése érdekében – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik