Belföld

Teljes mobillefedettség a metrón

admin

2003. 01. 09. 12:45

A Pannon GSM és a Westel közös hálózata immáron teljes lefedettséget biztosít a két cég ügyfeleinek a budapesti metró mindhárom vonalán.

A Pannon GSM és a Westel évekkel ezelőtt kezdte meg a kisföldalatti, valamint a 2-es és 3-as metróvonalakon a mobiltelefonok használatát lehetővé tevő hálózat kiépítését. 2002. év végén értek véget a két szolgáltató közös, összehangolt fejlesztései, melynek eredményeként a budapesti metrón utazó Pannon és Westel-ügyfelek a negyvenkét, többségében felszín alatti állomás mindegyikén, továbbá az állomások közötti szakaszokon, a járműveken utazva is telefonálhatnak, SMS-ezhetnek, vagy akár WAP-oldalakat böngészhetnek.

A Pannon GSM és Westel közös sajtóközleményéből kiderül, hogy a két cég ügyfelei a metrón történő utazás során a vállalatok által nyújtott összes szolgáltatást – így az GPRS adatátvitelt, illetve a multimédiás üzenetküldést – is igénybe vehetik a felszínen megszokott minőségben.

A hálózat bővülésével és a lefedett állomások számának növekedésével folyamatosan nőtt a beszélt percek száma és az SMS forgalom. A használati szokások eközben átalakultak, a kezdeti, arányaiban kiugró SMS forgalom mellett erőteljesebbé vált a beszédforgalom, miközben egyre többen kezdeményeztek hívásokat és küldtek SMS üzeneteket a metróból, mely több alkalommal kapacitásnövelést is igényelt a szolgáltatóktól – derül ki a közleményből.

A Vodafone-nál az [origo] megkeresésére elmondták, hogy a vállalatnál jelenleg elsőbbséget élveznek a földfelszíni fejlesztések, ám egyes nagyforgalmú metróállomásokon ezen szolgáltató ügyfelei is használhatják mobiltelefonjaikat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.