Belföld

Rátermett magyar vezetők

A legrátermettebb menedzsereket adó államok világrangsorában Magyarország a 23. helyet kapta egy uniós tanulmányban, ez azonban térségünkben a legjobb eredménynek számít - írja a Világgazdaság. A hazai vezetők erénye a jó szakismeret és a vállalkozó szellem.

A térség éllovasaként végzet Magyarország a menedzserek rátermettségét vizsgáló Európai Bizottság által készített tanulmányban. A világ 47 államát sorra vevő elemzésben hazánk a huszonharmadik helyet szerezte meg, míg a lengyel, cseh és szlovák vállalatvezetők a lista végére kerültek. Alapvetően négy szempont szerint értékelte a döntéshozókat az uniós tanulmány, amely a svájci IMD menedzsmentintézet adatait vette alapul. Vizsgálta a kooperatív légkör megteremtésére való képességet, a vállalkozó szellemet, a szaktudást és az értékorientáltságot.

Az észak-európai államok jellemzően jól szerepeltek, mindhárom dobogós helyezett közülük került ki. Az okokat vizsgálva a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a vezetői képességek alapvetően korrelálnak az ország gazdaságának nyitottságával, illetve az oktatási rendszerek hatékonyságával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik