Belföld

Gyenge nap várható a tőzsdén

Szerdán 22,88 ponttal gyengébb helyzetben nyitott a BUX, 7886,57 ponton. Az előző naphoz hasonló gyenge piaci aktivitásra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház Rt. elemzője alacsony forgalmat és enyhe index mozgást valószínűsít. Véleménye szerint piacbefolyásoló információk hiányában a külföldi tőzsdéken is hasonlóan kis mozgások várhatók. Trippon Mariann, a CIB Bank Rt. elemzője szintén mérsékelt forgalomra számít, és a nemzetközi piacok elbizonytalanodása miatt kissé gyengülő árfolyamokat valószínűsít.

Szerdán kétheti mélypontra süllyedt a tokiói értéktőzsde fő mutatója. Elsősorban a bankok vesztettek, mert a befektetők tartanak a kormány január végére tervezett vizsgálatától a pénzügyi szolgáltatóknál. A bankok maguk igyekeztek ritkítani a részvényeket a portfolióikban, és ez ugyancsak nyomta a piacot. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója szerdán 238,70 ponttal, azaz 1,60 százalékkal 9517,80 pontra esett.

Vegyesen zártak kedden a New York-i tőzsde irányadó mutatói azután, hogy az amerikai elnök ismertette gazdaságélénkítő csomagját. Az amerikai értékforgalmazói szövetség elektronikus Nasdaq piacának technológiai papírokkal telített Composite indexe 1431,57 ponton fejezte be a napot 0,7 százalék (10,25 pont) emelkedéssel. A 30 vezető iparvállalat DJIA mutatója 0,38 százalékkal (32,98 ponttal) 8740,59 pontra mérséklődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik