Belföld

Öt vevőjelölt jelentkezett a bolgár DSK Bankért

Bulgáriában hétfőn bejelentették, hogy eddig öt reménybeli vevő jelentkezett hivatalosan a DSK Bank, Bulgária utolsó állami kézben levő, vagyonát tekintve második legnagyobb bankjának megvásárlására.

A magánosítással megbízott cég, a BCC vezetője elmondta,
hogy öt reménybeli vásárlóval áll kapcsolatban, ezek közül négy már megkapta a DSK pénzügyi mérlegét a 2002. szeptemberi helyzetnek megfelelően. Neli Kordovska nem kívánta megneveznie a vevőjelölteket, a neveket csak január 27-e, a nem kötelező ajánlatok beadási határidejének lejárta után közlik. Ágazati bennfentesek szerint a vevőjelöltek között van a magyar OTP Bank, az osztrák Erste Bank, a Francia Eulia és két görög pénzintézet. Korábban az OTP és az Erste Bank közölte is, hogy szeretne részt venni a DSK magánosításában.


Bulgária decemberben ajánlotta fel megvételre a DSK legalább 80 százalékát, és az ügyletet 2003. áprilisig szeretnék lezárni. A 80 százalékos részért legalább 200 millió eurót szeretnének kapni. A DSK a tavalyi első félévről 24,9 millió leva (13,4 millió dollár) tiszta nyereséget jelentett, a 2001-es első félévi 11,2
millió leva után. 2002 egészére a 2001. évi 23,984 millió leva közel kétszeresét várja tiszta nyereségként. A DSK mérlegfőösszege 1,63 milliárd leva volt június végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik