Belföld

Londonban és Tokióban a legmagasabbak a bérleti díjak

A világon továbbra is London és Tokió jelentős üzleti negyedeiben a legdrágább irodát bérelni. A harmadik helyezett Párizs, a negyedik Edinburgh, az ötödik New York a drágasági rangsorban.

A DTZ ingatlanpiaci tanácsadó 44 ország 92 üzleti negyedére kiterjedő vizsgálatából kiderül, hogy Birmingham, Moszkva és Manchester ugyancsak az első tíz legdrágább között van. Az összevetés 10 ezer négyzetláb (930 négyzetméter) jó helyen levő üzlethelyiség átlagos bérleti költségének dollárban történő összehasonlításán alapul.

Egy négyzetláb iroda (0,093 négyzetméter) éves bérleti díja a világ nagy üzleti régiói közül Nyugat-Európában a legmagasabb: átlag 48,70 dollár, ami mintegy 5 ezer eurós éves bérleti díjnak felel meg egy négyzetméterre. Ez 60 százalékkal magasabb, mint például Észak-Amerikában. A bérleti díjak közti különbség Nyugat-Európa és az ázsiai-csendes-óceáni térség viszonylatában a tavalyi 68 százalékról 76 százalékra nőtt. Az 1998-as pénzügyi válság idején a világon még Ázsia volt a legdrágább üzleti térség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik