Belföld

Továbbra sincs ötös a lottón

Tovább reménykedhetnek a fogadók minden idők legnagyobb magyarországi nyereményének a megszerzésében, hiszen a múlt héten sem bukkantak öttalálatos szelvényre a lottón. Így aztán az e heti szombati sorsoláson a játék történetében először már kétmilliárd forint feletti nyereményt (2 milliárd 140 millió forintot) vihet haza az a szerencsés fogadó, aki jól tippel.

Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: az elmúlt héten 14 millió 754 ezer alapjáték-fogadás érkezett be a lottózókba. Szavai szerint a hosszú idő óta tartó nyereményhalmozódás nem rossz üzlet a Szerencsejáték Rt.-nek sem, hiszen az állami kézben lévő társaság az egyre nagyobb nyereménnyel együtt növekvő játékkedvnek köszönhetően 3 milliárd 164 millió forintos árbevételre tett szert. Ez 46 millió forinttal több, mint két héttel ezelőtt. (Az állam egyébként mindenképpen nyer a rekordötösön, hiszen a játékadóból és a cég nyereségéből egyaránt bevételre tesz szert.)

Mint ismeretes, legutóbb 24 héttel ezelőtt, június 8-án találta el utoljára egy szerencsés lottózó az öt nyerőszámot, mindazonáltal a nyeremény a játékszabályok értelmében jövő június 8-ig tovább halmozódhat. Ha eddig az időpontig sem találnak telitalálatos, azaz ötös szelvényt, akkor az összegyűlt pénzt meghatározott arányban felosztják az alsóbb nyereményosztályok között - írja a Népszabadság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik