Belföld

A terrorizmusnál csak az antiterrorizmus lehet veszélyesebb

24.hu
24.hu

2002. 11. 25. 07:34

Politikatörténeti Intézet konferenciájának résztvevői az Irak elleni háborús készülődés árnyékában, a prágai NATO-csúccsal egy időben fejtették ki – olykor élesen eltérő – véleményüket a terrorizmus ellen meghirdetett nemzetközi hadjáratról és a NATO új nemzetközi szerepéről. A résztvevők felhívták a figyelmet, hogy a terrorizmus a globális rendszer súlyos bajainak egyik következménye, továbbá a terrorizmus elleni harc maga is hordoz veszélyeket. Mint a vitából kiderült, magának a terrorizmusnak az egyértelmű és általánosan elfogadott definíciója is hiányzik.

Valóban Szaddam Huszein Irakja napjaink legveszélyesebb terrorista-bázisa? – tette fel a kérdést a konferencia egyik előadója, Tálas Péter. – Szaddam kemény diktátor, de éppen ezért nem is valószínű, hogy búvóhelyet biztosítana országában a terrorista csoportoknak. Sokkal kockázatosabbak Iraknál azok az országok, amelyekben a nemzetközi terrorizmus összefonódik az állami intézményekkel.
[Népszabadság]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.