Belföld

KDNP: folytatódik a pereskedés

Bartók Tivadar és politikustársai bíróságon támadták meg a KDNP-nek a Legfelsőbb Bíróság döntése alapján november 2-án lezajlott választmányi ülését, amelyen a párt korábbi vezetői új elnököt választottak, és határoztak a szervezet és a Fidesz szövetségesi kapcsolatának felújításáról. Bartók felhívta a figyelmet, hogy amíg nem jegyeznek be jogerősen más szmélyt a KDNP elnöki tisztségébe, ő a párt elnöke. Tíznél több per indult a november 2-i döntések érvénytelenítése érdekében. Az ügyben az Alkotmánybíróságot is megkeresték.

A politikus KDNP bejegyzett elnökeként a KDNP vezetőjének tartja magát mindaddig, amíg jogerősen nem jegyeznek be más személyt. Közölte: megfellebbezték Varga László KDNP-elnökké történő bejegyzési kérelmét. Többéves pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság döntése alapján a november 2-ára összehívott választmányi ülésen a fideszes parlamenti képviselőt választották pártelnöknek.

Bartók Tivadar emlékeztetett arra, hogy a bíróság döntése arra vonatkozott, hogy a korábban kizárt – és az MKDSZ-t megalakító – párttagok státusát rendezni kell ezen a választmányi ülésen. A november 2-ai választmányi ülés napirendjén nem szerepelt a tisztújítás, és összehívásának körülményei nem felelnek meg a párt alapszabályának, mert a bíróság döntése szerint az 1997. június 21-22-i ülést kellett reprodukálni, ezzel szemben 41 tag nem vehetett részt a tanácskozáson, és nem hívták meg a választmány akkori elnökét, Mizsei Zsuzsannát sem – fejtette ki Bartók Tivadar.

A politikus elmondta: minden jogi lehetőséget igénybe vesznek, felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a Legfelsőbb Bíróság ítélete ellen.

– Tíznél több per várható, mert többen megtámadták a november 2-i választmányi ülést is – közölte.

Bartók Tivadar az Alkotmánybíróságtól is állásfoglalást kért abban a kérdésben, hogy alkotmányos-e az, hogy az ügyészségnek korlátlan ideig lehetősége van a pártok testületi döntéseit megtámadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik