Belföld

Kamionossztájk Franciaországban

24.hu
24.hu

2002. 11. 25. 08:50

A francia kamionosok hétfőre virradóra országszerte megkezdték az utak eltorlaszolását, miután kudarcba fulladtak a munkáltatóikkal folytatott bértárgyalásaik. A francia "útinform" hétfő reggeli jelentése szerint az úttorlaszok száma elérte a húszat. A két nagy teherszállító szakszervezet, a CDT és a CFDT elutasította a munkaadók szövetségének a négy kisebb szakszervezettel kötött megállapodását. Ebben a szállítmányozó munkáltatók belegyeztek a bérek három év alatt 14 százalékkal való emelésébe, de elzárkóztak az ezen felül követelt 13. havi bér megadásától. A tiltakozók teherautókkal és buszokkal torlaszolták el az országutakat Lille, Bordeaux, Rouen, Caen és Le Havre környékén, átengedve a magánautókat, de visszatartva a kamionokat. Sok benzinkútnál lázas felvásárlás indult meg. Több településen korlátozták a benzin és a dízelolaj eladását. A kormány csendőr- és rendőregységeket rendelt ki a határátkelőhelyek és az ipari kulcslétesítmények, köztük az olajfinomítók oltalmára, valamint a közlekedési káosz meggátolására.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.