Belföld

Az EU-ban kötelezővé tették az élelmiszerek allergiajelzését

24.hu
24.hu

2002. 11. 18. 12:57

Az EU versenytanácsának döntése értelmében a termelőknek a jövőben kötelezően fel kell tünteniük a termékcímkén, hogy élelmiszerük milyen allergiakeltő anyagokat tartalmaz. A felmérések azt mutatják, hogy Európa-szerte növekszik az élelmiszer-érzékeny és allergiás emberek száma: az adatok szerint a gyermekek 8 és a felnőtt lakosság 3 százaléka valamilyen élelmiszer-összeférhetetlenségtől szenved. Ezek az érzékenységek különféle bőrbetegségekhez vezetnek, sőt az asztmás megbetegedések következtében életveszélyes reakciókat is kiválthatnak. Az élelmiszer-érzékeny fogyasztók ezután már a termékek címkéjén ellenőrizhetik, hogy a választott élelmiszer tartalmaz-e számukra veszélyes anyagokat. A címkézésről Brüsszelben, az EU tagországainak a belföldi piacért felelős miniszterei döntöttek.
[euro.hu]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.