Belföld

Önálló magyar egyetemet tervez a szlovák kormány

24.hu
24.hu

2002. 11. 07. 07:27

Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök szerint egy éven belül létrejöhet az önálló szlovákiai magyar egyetem , amelynek létrehozására Dzurinda új kormánya a programnyilatkozatában elkötelezte magát. A szlovák kormányfő kedden terjesztette elő a kormányprogramot a parlamentben, egyszersmind bizalmat kért a törvényhozásról. A négy évre szóló programról és a bizalmi kérdésről egy hét múlva szavaznak majd a honatyák. Dzurinda a kormányprogram előterjesztése után a magyar egyetem létrehozásának tényleges lehetőségét firtató újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: tudni kell, hogy a magyar egyetem létrehozását célzó szándék elsősorban kötelezettségvállás, amelynek teljesítését reálisnak tartom. Mint emlékezetes, a rendszerváltás után a nyitrai pedagógia főiskola magyar tanszéke elveszítette önállóságát, s azóta az önálló nyitrai magyar kar magalakulását célzó törekvések hiábavalónak bizonyultak.
[Kormányzati portál]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.