Belföld

Japán befektetőket csábít az ITDH

24.hu
24.hu

2002. 10. 30. 17:34

[FN] - Több mint ötven, Nagy-Britanniában működő japán cég vezetője volt kíváncsi a magyar befektetés-ösztönzésben tervezett változtatásokra és a Magyarországon kínálkozó új üzleti lehetőségekre azon a rendezvényen, amelyet az ITDH és japán társszervezete, a JETRO tartott a londoni magyar nagykövetségen. Szombati Béla nagykövet az EU-bővítéssel és Magyarország csatlakozásával összefüggő piaci kilátásokra hívta fel a figyelmet. A résztvevők a magyarországi logisztikai, oktatási és munkapiaci viszonyokról is pontos helyzetképet kaptak, és megismerkedhettek a japán Stanley csoport sikeres gyöngyösi fényszóró-gyárának kedvező tapasztalataival is. A japán közvetlen tőkebefektetések elsőszámú közép-európai célterületének számító Magyarországra 1990 és 2001 között mintegy 1,2 milliárd dollár értékű tőke érkezett Japánból, az összes külföldi működő tőke beruházás 2 százaléka. A japán gazdaság megtorpanása, az elektronikai és a távközlési ipart sújtó világméretű recesszió a japán cégek külföldi befektetéseit is lefékezte, így - bár sok céggel indultak reményt keltő tárgyalások - az elmúlt két évben az ITDH közvetítésével csak mintegy 60 millió dollárnyi új japán beruházás volt Magyarországon, az is főképp a járműiparban.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.