Belföld

Lengyelországban egyre többen támogatják a csatlakozást

24.hu
24.hu

2002. 10. 24. 14:53

[FN] A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a Lengyelországban az EU-csatlakozást támogatók aránya 60 százalékra rúg, míg a belépést ellenzők a lakosságnak körülbelül egynegyedét teszik ki. Azok közül, akik már most biztosra veszik, hogy elmennek a várhatóan 2003 májusában sorra kerülő népszavazásra, 71 százalék támogatja az EU-tagságot, míg 20 százalék ellenezi. A népszavazáson részt venni szándékozók táborában 1 százalékkal nőtt a csatlakozást támogatók aránya, viszont figyelmeztető, hogy nem csökkent, hanem ugyancsak egy százalékkal bővült a csatlakozást ellenzők köre is. Ez azt bizonyítja, hogy a korábban ingadozók közül nagyjából egyforma lehet a két tábor "utánpótlása". A megkérdezettek 14 százaléka nem megy el szavazni, míg további 14 százalék még határozatlan a részvételt illetően. [euro.hu]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.