Belföld

Bankprivatizációs munkacsoport alakult

24.hu
24.hu

2002. 09. 16. 16:25

Dr. Salgó István pénzügyminisztériumi helyettes államtitkár vezetésével bankprivatizációs munkacsoport alakult a Pénzügyminisztériumban. A munkacsoportban részt vesznek a Pénzügyminisztérium, az ÁPV Rt.-, a Postabank, az FHB - és a Konzumbank képviselői. A munkacsoport feladata a fenti bankok privatizációival kapcsolatos kormány koncepció kialakítása. A három bank privatizációjára nyílt keretek között, várhatóan 2003-ban kerül majd sor. (A korábban kormányhatározatban a Konzumbank értékesítésére kitűzött határidőként szabott október 31-e átütemezésre kerül.) A privatizáció előkészítésével kapcsolatban a bizottság javasolja, hogy a Postabank példáját követve a másik két bank is hozzon létre saját privatizációs irodát, hogy a bankok és az ÁPV Rt október elejéig készítsék el a további feladatok ütemtervét, illetve hogy a megfelelő időben kerüljön sor a privatizációs tanácsadó cég kiválasztására irányuló pályázat kiírására. Mint ismeretes a bankok privatizációjáért is az ÁPV Rt. felelős.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.