Belföld

Sziget Fesztivál 2002

Idén ünnepli tizedik születésnapját a Sziget Fesztivál. A világ legnagyobb fesztiváljai között számon tartott eseményen, több mint 50 helyszínen 1000-nél is több program várja a látogatókat.

A Cure, Pulp, Iggy Pop, Muse, HIM, Stereo MC’s, Jovanotti, Nightwish, Kosheen, Toten Hosen – az idei fesztivál sztárfellépői.

Persze rajtuk kívül is sok más neves előadót láthatunk a színpadokon, mint Sergent Garcia, Mambo Kurt, Stereo Mc’s, Herbalizer, Kosheen, Transglobal Underground, The Gathering, The 69 Eyes vagy a Ska P.

A fesztivál Nagyszínpadán a magyar szekciót a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, az Anima Sound System, Sub Bass Monster, a FreshFabrik, a Quimby, a Másfél, a Heaven Street Seven és a Sziámi képviseli.

A Fesztivál Világzenei Nagyszínpadának unikális kínálata minden bizonnyal önálló fesztiválként is helyt állna. A Sziget szervezői külön figyelmet szenteltek az olyan sztároknak, akiknek korábbi fellépéseik miatt már komoly rajongótáboruk van Magyarországon: ilyen például a The Klezmatics, Mory Kante, Natacha Atlas, Boban Markovic Orkestar, Baaba Maal, Radio Tarifa, Fanfare Ciocarlia.

Idén is új helyszínekkel bővült a fesztivál, a Petőfi Csarnok Folkszínpada, és a Petőfi Csárda mellet a Rádió C is önálló sátorban kapott helyet, itt fellép többek között Vera Bila, a Kaloomé, az Aguadulce, Erik Marchand & Taraf de Carasebes, Trio Moreno & Marina Kortchinskaia és Roby Lakatos. A programkínálatot színesíti a szintén idén nyíló Luminárium is. Ezer négyzetméternyi, labirintusformájúra felfújt műanyag, aminek a belsejében sétálhatsz, üldögélhetsz, és főleg élvezheted a különleges fényeket.

A napijegy ára 3000 Ft, az elővételes hetijegy ára 15.000 Ft. Aki a kapuban szeretne hetijegyet vásárolni az 18.000 Ft-ért teheti meg. Lehetőség van idén is online jegyrendelésre >>

Pepsi Nagyszínpad
16:30
18:00
19:30
21:30
Júli. 31. szerda
Sergent Garcia (f)
The Mission (uk)
Sziámi (h)
The Cure (uk)
Aug. 1. csütörtök
The Taranti- nos (uk)
The 69 Eyes (fin)
Quimby (h)
Him (fin)
Aug. 2. péntek
Mambo Kurt (d)
Kosheen (uk)
Kispál és a Borz (h)
Iggy Pop (usa)
Aug. 3. szombat
Herbali- ser (uk)
Stereo Mc’s (uk)
Anima Sound System (h)
Pulp (uk)
Aug. 4. vasárnap
Heaven Street Seven (h)
Transgl- obal Undergr- ound (uk)
Tankcsa- pda (h)
Die Toten Hosen (d)
Aug. 5. hétfõ
The Gathering (nl)
Nightwish (fin)
Sub Bass Monster (h)
Jovanotti (i)
Aug. 6. kedd
Ska P (e)
Freshfa- brik (h)
Másfél (h)
Muse (uk)

A részletes program a http://www.sziget.hu oldalon tekinthető meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik