Belföld

Milliós bírságokat szabott ki a PSZÁF a bankoknak

24.hu
24.hu

2002. 07. 19. 11:19

[FN] A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 3,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Daewoo Bank (Magyarország) Rt.-t, mivel vizsgálata során több hiányosságot állapított meg. A felügyelet határozatban kötelezi a bankot többek között arra, hogy a részvénykönyvvezetés területén egyebek mellett a bejegyzések időpontjának feltüntetésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak maradéktalanul tegyen eleget. Ugyancsak pénteken az ING Baring Értékpapír (Magyarország) Rt.-t tevékenységi és működési szabályok megsértéséből kifolyólag egymillió forintra büntették. A felügyelet felszólította a társaságot, hogy mindig tartsa be az ügyfélkövetelések védelmére vonatkozó jogszabályi előírásokat, valamint az adatszolgáltatási rendszerét alakítsa át, hogy a valós adatokról határidőben tudjon beszámolni a felügyeletnek. A PSZÁF további 10 céget súlytott kisebb büntetéssel és felügyeleti eljárást indított több, a felügyelet hatáskörébe tartozó társaságnál. [PSZÁF]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.