Belföld

Mennyibe kerül modemmel internetezni?

A legtöbb internetszolgáltató a szokásosnál több ügyfelet vesztett júniusban a Matáv Mindenkinet csomagjának megszűnése miatt. A szolgáltatók új csomagokkal készülnek az új, augusztusi Matáv díjszabásra.

Inter.net -fontolgatják az új csomagot

Mennyibe kerül modemmel internetezni? 1Legalább egy új, valószínűleg 15 órás csomaggal az Inter.net piacra lép – nyilatkozta lapunknak Kormanik András üzletfejlesztési menedzser. Az Inter.net megérezte a Mindenkinet csomag megszűnését: május-júniusban a cégnél a szokásosnál nagyobb volt a felmondások aránya.

“Az elvesztett ügyfelek úgy tűnik, nem is jönnek vissza” – mondta Kormanik. A kormány által dotált új csomagok bejelentésekor a cég felhívta minden, a Mindenkinet csomag megszűnése miatt eltávozott ügyfelét, és csupán töredékük, minimális százalékuk jelezte, hogy visszatérne.

Az Inter.net jelenleg négy csomagot kínál modemes, illetve ISDN (1×64 kbps) kapcsolattal rendelkezőknek: a legolcsóbb – bruttó 1250 forintos – csomag tíz óra internetet tesz lehetővé a nap bármely szakaszában.

Szolgáltatásaiban legszélesebb – korlátlan, forgalmi díjmentes -, árban legdrágább, Bajnok névre hallgató csomagjuk bruttó 7500 forintba kerül. Ezenkívül bruttó 2500 és 3750 forintért is kínál csomagokat az Inter.net – ez utóbbi különösen kedvező: az Alap névre hallgató csomag hétköznap délután négytől (hétvégén három órától) reggel hat óráig korlátlan, ezen kívül havi 20 óra hozzáférést biztosít a fenti összegért.

Az Enternet már igazódott az új csomagokhoz

Mennyibe kerül modemmel internetezni? 2Az Enternet már beépítette az új Matáv díjszabást csomagjaiba: augusztus elsejétől 15 órás, (csúcsidőben korlátlan, kedvezményes időszakban 15 órás) internetezési lehetőséget kínál. Az új csomag havi díja bruttó 1500 forint, ha valaki szeptember elsejéig három hónapot egyben kifizet, akkor csupán havi 999 forint.

Szintén az új telefondíj-struktúrához igazódik az Enternet átalánydíjas, 40 órás csomagja is, ennek havi díja bruttó 3000 forint.

Az Enternet csomagjai
Csomag
Hozzáférés
E-mail
E-mail-tárhely
WWW tárhely
Elõfizetési
díj
Induló *
korlátlan
+10 óra
1 db
25 MB
20 MB
1.000 Ft
15 óra *
korlátlan
+15 óra
1 db
25 MB
20 MB
999 Ft
Alap *
korlátlan
+20 óra
1 db
25 MB
20 MB
2.000 Ft
Korlátlan
korlátlan
1 db
25 MB
20 MB
3.000 Ft
Üzleti I.
korlátlan
5 db
125 MB
50 MB
5.000 Ft
Üzleti II. **
korlátlan
10 db
250 MB
100 MB
10.000 Ft
* A hozzáférés csúcsidõben
korlátlan, az idõszámlálás csak csúcsidõn
kívül történik!
A feltüntetett árak havidíjak és
a 25%-os ÁFA-t nem tartalmazzák!

Új csomagok az Externetnél is

A szolnoki székhelyű Externet értékesítési igazgatója, Schmidt Orsolya tájékoztatása szerint a Mindenkinek csomag megszűnése óta érezhetően csökkent az érdeklődés a dial-up internetelőfizetés iránt. Többen átnyergeltek az ADSL-re, de még így is érzékelhető a visszaesés.

Az Externet új csomagokat kíván piacra dobni augusztus 1-től, a 15 órás bruttó 1600, a 40 órás 2600 forintba fog kerülni – az előzetes tervek szerint. A társaság várakozásai szerint az államilag támogatott percdíjak hatására visszatérnek a netezők táborába azok, akik a Matáv-csomag megszűnése miatt elpártoltak.

A GTS-Datanet szerint a piaci részesedések nem változnak

Mennyibe kerül modemmel internetezni? 3A GTS-Datanet Kft. is új csomagokkal fog megjelenni augusztus 1-től – mondta lapunknak Varga Edit, a társaság kommunikációs vezetője. A mostani dial-upos csomagok megszűnnek illetve módosulnak, a tervek szerint szofisztikáltabb előfizetési lehetőséget kínálnak az ügyfeleknek a Matáv kedvezmény helyett.

Varga Edit szerint a társaságnál nem volt visszaesés az ügyfélszám tekintetében, sokan az ADSL-akcióra csaptak le a fix telefonköltség csábító hatása miatt. Az új csomagok miatt mindenképpen új előfizetőkre számít a GTS-Datanet, ezres nagyságrendben, de nem várható a piac jelentős módosulása. Varga Edit szerint a GTS-Datanet megőrzi második helyét, az Axelero piacvezető státusát a Mindenkinek-csomag megszűnése ellenére sem lehet a közeljövőben túlszárnyalni.

Axelero – már 16 otthoni csomag

Mennyibe kerül modemmel internetezni? 4Az Axelero jelenleg 16 otthoni csomagot kínál, legújabban három új, fix alapdíjas + percdíjas konstrukciót vezetett be. 15 órás internetet telefonköltséggel együtt már bruttó 6000 forinttól lehet rendelni (Kombi 6000).

Korlátlan internetet – telefonköltség nélkül – 7500 forintért rendelhetünk (Profi). A másik megoldás, ha 2500 forintos havidíj ellenében, Kombi Nappal csomagot kérünk: ebben az esetben 7-18 óra között az Internet percdíj 6,30, egyébként 6,90 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik