Belföld

Erdészeti jogharmonizáció – EU-ra kész

24.hu
24.hu

2002. 07. 08. 09:24

Hamarosan az állami erdők is a Nemzeti Földalaphoz tartoznak majd. Az erdészeti ágazat gyakorlatilag eleget tett az EU jogharmonizációs kötelezettségeinek. Az Országgyűlés 1996-ban elfogadta az erdőről és az erdő védelméről szóló törvényt, s ez már önmagában is megfelelt az európai követelményrendszernek. "A Föld erdeinek megőrzése ügyében az első igazán jelentős lépésre 1992-ben Rio de Janeiróban került sor, ahol a Környezet és fejlődés címmel megtartott ENSZ-Föld csúcson fogadtak el részben nemzetközi jogi kötelezettségvállalásokat, illetve ajánlásokat, mely utóbbiak az aláíró államokat önkéntes kötelezettségvállalásra ösztönözték" utalt az előzményekre Holdampf Gyula, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) Erdészeti Hivatala elnökhelyettese. [Népszava]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.