Belföld

Agrár minőségügyi program az EU-felkészítésért

[FN, MTI-Eco] A végéhez közeledik az a Primom Vállalkozásélénkítő Alapítvány által, PHARE-támogatással szervezett agrár és élelmiszeripari minőségügyi program, amely a múlt év augusztusában kezdődött és az agrár mikro-, kis- és közepes vállalkozások EU-felkészítését volt hivatva szolgálni.Az egy évig tartó programot az Európai Unió pénzügyi támogatásával hajtják végre, hogy alkalmassá tegyék a megcélzott vállalkozásokat az uniós csatlakozásra. EZ jelenleg különösen fontos, mert a vendéglátásban, és a közétkeztetésben a jövő év elejétől kötelező lesz alkalmazni a HACCP rendszert, azaz a veszélyelemzést és a kritikus szabályozási pontok ellenőrzését az élelmiszer előállítás technológiai folyamataiban. A PHARE-program keretében megvalósuló projektben kiadnak egy agrár és élelmiszeripari minőségügyi kézikönyvet is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik