Belföld

Érték nélküli részesedést is vesz az állam

24.hu
24.hu

2002. 03. 05. 08:25

A kormány várhatóan 86-88 milliárd forintot fordít összesen a mezőgazdasági szövetkezetek üzletrészeinek megvásárlására . Ebből már kifizetett több mint 23,5 milliárdot külső üzletrészek bizonyos körére, illetve tavaly decembertől kezdődött a nyugdíjas szövetkezeti tagok kezében lévő üzletrészek felvásárlása, amelyre március végéig tett vételi ajánlatot a Magyar Fejlesztési Bank Rt. leányvállalata, az MFB üzletrészhasznosító (MFBÜ) Kft. Vonza András agrárminiszter néhány hete úgy fogalmazott, hogy 30 milliárd forintnál nem lesz több a nyugdíjasok üzletrészére fordítandó összeg. Tegnapi tájékoztatóján Berczi Norbert, az agrártárca helyettes államtitkára mintegy 36-38 milliárd forintra becsülte azon szövetkezetek külsőüzletrész-tulajdonosainak "kártalanítására" fordítandó összeget, amelyeknek szövetkezete felszámolás, végelszámolás, illetve csődeljárás alatt áll, és üzletrészüket az állam számára megvételre felajánlják. [Magyar Hírlap]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.