Belföld

Érdekességek az Internet használatról

A NetSurvey Internetkutató Intézet és alapítói a Szonda-Ipsos és a Gfk Hungária újabb negyedéves jelentése szerint a magyar 14 év feletti lakosságnak már 18,4%-a rendelkezik internet kapcsolattal, szemben a nyár végi 17,6%-kal. A hozzáférők 77,3%-a használja is az internetet.

Az elmúlt idő alatt nemcsak az internetezők számossága nőtt, hanem egyidejűleg az internet használat intenzitása is emelkedett, az 5 órát vagy annál kevesebb időt internettel eltöltők száma 4%-kal csökkent, míg az 5 óránál többet netezők száma 26%-os növekedést mutat.

A NetSurvey Internetkutató Intézet “Magyar Online Monitor” tanulmánya elsőként és egyedülállóként méri háromhavonta az internet számosságát és legalapvetőbb használati jellemzőit. Az aktuális információk mellett követhető az Internet-használat és hozzáférés változása, valamint az Internet-használat jellemzőinek alakulása is a NetSurvey adatai alapján.

A cég számos újdonságra készül a jővő évet illetően, így többek között a banki világ számára fontos internet banking területén. A következő mérés eredménye az újév elején, februárban várható.

Addig is a Netsurvey a fenti érdekes statisztikák mellett további információval várja az érdeklődőket a mom@netsurvey.hu mail címen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik