Belföld

Lovagregény – Hogyan legyünk bajnokok?

Amikor egy XIV. században megrendezett lovagi tornán, ütemes dobogás közepette felcsendül a "We Will Rock You", joggal gondolhatunk arra, hogy nem stimmel valami.

Persze nem az a meglepő, hogy Freddie Mercury helyett Robbie Williams énekel a Queen zenészeinek kíséretében, sokkal inkább az: miképpen kerülhet a dal ebbe a korba és ebbe a környezetbe? A Lovagregény nézése közben azonban jobb, ha hozzászokunk az olyan apróságokhoz, mint az egyik sportszergyártó cég logójának feltűnése egy páncélon, és a további hasonló áthallásokhoz.

Lovagregény – Hogyan legyünk bajnokok? 1A történet szegény sorban felnőtt főhőse, William arról ábrándozik, hogy egyszer a lovagi tornák bajnoka lesz. A sors tálcán kínálja neki a lehetőséget, amikor az ura hirtelen meghal. William felölti a néhai lovag páncélját és álnéven hódító útra indul. Nem kell hozzá hosszú idő, csak néhány jó barát és egy tehetséges, ámbár szenvedélybeteg költő, és az újdonsült Ulrich von Lichtenstein már a nagy Adhemar ellen küzdhet a londoni lovagi torna világbajnokságon. William nagy álma tehát teljesül, mi nézők pedig egy kellemes mesével gazdagodunk, amiből nem hiányzik a szerelem és a humor sem. A látvány és a bajvívás hangulata pedig külön pluszt ad mindehhez.

Lovagregény – A Knight’s Tale, 2001. Színes, amerikai film, 132 perc. Rendező: Brian Helgeland, operatőr: Richard Greatrex. Főszereplők: Heath Ledger, Rufus Sewell, Shannyn Sossamon, Paul Bettany. Forgalmazza az InterCom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik