Belföld

Synergon cégprofil

Synergon cégprofil 1A Synergon Informatika Rt. Magyarország vezető rendszerintegrátor cége, részvényeivel 1999 áprilisa óta kereskednek a pesti börzén. A társaság papírjait a londoni SEAQ elektronikus tőzsdén is jegyzik. A Synergon 2000-ben 1,8 milliárd forinttal növelte árbevételét, amely tavaly meghaladta a 14,5 milliárd forintot. A növekvő forgalom ellenére a cég vesztesége tavaly meghaladta a 900 millió forintot.

A Synergon regionális terjeszkedése és tevékenysége megvalósítása érdekében 2000-ben többségi részesedést szerzett a cseh Infinity a.s. és a horvát Span d.o.o. informatikai cégekben. Idei évre vonatkozó tervei szerint a második negyedévben nő a társaság árbevétele, fokozatosan javul eredményessége, s a második félévben már nyereségessé válik. Az első negyedévben 4,9 milliárd forintos árbevételt ért el, adózás után vesztesége pedig 296 millió forint volt.

A társaság a tavalyi év hasonló időszakában 20 millió forint nyereségre tett szert, míg a 2000. évi első negyedéves árbevétele 2,6 milliárd forint volt. A cég Kelet-Európában további akvizíciókat tervez: cseh leányvállalatán keresztül be akar lépni a szlovák piacra, illetve vizsgálja a romániai befektetési lehetőségeket is.

További adatokat a FigyelőNet Adatbányában találhat >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik