Belföld

FigyelőBarométer – június 6.

Vállalkozók is kaphatnak majd munkanélküli segélyt (0). Kipróbálták Magyarország első szélerőművét (+1). Búcsút vettünk a kis szerecsentől (-1). Nem mozdult a FigyelőBarométer.

FigyelőBarométer – június 6. 1Az a kérdés, ha feláll az önkéntes munkanélküli biztosítási rendszer, lehet-e majd valutában fizetni a díjat. Jövő péntektől ez legális, ha a felek megállapodnak. (De a forintot azért mindenképpen el kell fogadni.) A kormány elvégezte vizsgálatát arra vonatkozóan, hogy a munkanélküli-ellátásban részesíthetők körébe milyen módon és feltételekkel lehet bevonni az egyéni és társas vállalkozókat, valamint az egyéb önfoglalkoztatókat. Ennek az eredménye az önkéntes biztosítási rendszerre vonatkozó javaslat. A kígyó szembe taláta magát saját farkával, és elégedetten ráharapott. A munkanélküli segélyt szégyennek érzők kényszervállalkozásba menekülő serege önként és tömött sorokban indulhat a munkanélküli segély fényes ígérete felé.

Olvassa el……korábbi írásainkat:

Megéri olimpiát rendezni?

Olimpiai szám: költekezési verseny

Nehéz velünk, polgárokkal (régebben: lakosság) jót cselekedni. Itt van például az olimpia nagyszabású víziója. Ahelyett, hogy lelkesednénk, amikor pedig lehet lelkesedni is, amiatt fanyalgunk, hogy miért nem kérdezi meg a kormány Budapestet, mielőtt a nevében jelentkezik. Pedig, mondja értetlenül a kormányfő a televízióban, a közvélemény döntő többsége támogatja az ötletet. A Gallup felmérést készített a Figyelő megbízásából, eszerint ez a többség éppen 49 százalék az 51 százaléknyi kisebbséggel szemben. Mintha egy nagy parlament lennénk.

Valami kommunikációs zavar lehet itt. Ki tudta például, hogy a pünkösdi szélvihar nem a budapestiek bosszantására lett elrendelve, hanem amiatt, hogy akkor próbálták ki Magyarország első szélerőművét Kulcson? A 200 millió forintos költséggel létesített mű 63 méter magas oszlopon forgó, 44 méter átmérőjű rotorral nyeri az árammá alakuló energiát, a teljesítménye 600 kilowatt. Az üzemeltető kft. vezetője szerint remekül kiállta a nem mindennapi próbát. A költségeknek 20 százalékát állta a kft., 40-40 százalékkal a Dél-dunántúli Áramszolgáltató és közösen két minisztérium szállt be. A megtérülési idő tizenkét év. Azt is kidomborítja a kft. képviselője, hogy az erőmű semmilyen formában nem károsítja a környezetet. Ebben egyébként igaza van, de annál inkább lefagy majd az arcáról az elégedett mosoly, amikor az első feljelentések megérkeznek a szerkezet keltette rezgéseknek tulajdonított károk miatt.

Mondja el véleményét!Ön szerint milyen a gazdaság hangulata? Merre mozdítaná el a FigyelőNet Gazdasági Barométerét? Nézzen be a Kávéházba, és szóljon hozzá a vitához!

Kattintson ide!

Nem kedvez ez a kor az illúzióknak. A háború előtti nemzedékek még a Meinlhez jártak vásárolni, s az utána következő években a boldog időket idézve emlegették ezt a nevet. Amikor a Meinl visszatért, annak szimbolikus jelentősége volt. Most itthagyott minket a Meinl. Már tavalyelőtt elment igazából, de jelképét, a szerecsenfejet mostanáig még használhatták az üzletek. Mostantól a szavunkat is úgy kell igazítani, hogy nem a Meinlhez ugrunk le, hanem a Smatchhoz. Biztosan rááll majd a nyelvünk, azt sem volt könnyebb kimondani, ez sem lesz rosszabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik