Advent

Tiszaalpáron a falu összes lakóját meghívta az önkormányzat egy karácsonyi ebédre

facebook/tiszaalpár nagyközség önkormányzata
facebook/tiszaalpár nagyközség önkormányzata

A karácsony közeledtével országszerte szerveznek jótékonysági akciókat, adománygyűjtéseket, ételosztást a rászorulóknak, arra azonban aligha van példa, hogy egy egész falut meghívjanak egy ünnepi ebédre.

A Bács-Kiskun vármegyei Tiszaalpáron márpedig ez történt. A település önkormányzata a helyi képviselők és vállalkozók támogatásával közösségi oldalán jelentette be, hogy 2023. december 23-án 12 órai kezdettel a községi piaccsarnokban várja Tiszaalpár összes lakóját egy jótékonysági ebédre.

Az étel elfogyasztására a helyszínen is biztosítunk lehetőséget. Saját edényzetben pedig tudnak önmaguknak, vagy esetleg barátaiknak, ismerőseiknek is elvinni

– írták a Facebookon, ahol egy Márai Sándor idézettel meghitt ünnepi jókívánságát is közzétette az önkormányzat:

Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.

Kapcsolódó
30 ezer forint értékű ajándékot kap karácsonyra a hajdú-bihari falu minden háztartása
A helyi önkormányzat gáláns ajándékát már kézbesítik is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik