Advent

Villámcsődület búcsúztatta az elátkozott erdélyi karácsonyfát

facebook/Kult Alternatív Kulturális Fesztivál
facebook/Kult Alternatív Kulturális Fesztivál

Mint azt a napokban megírtuk, közfelháborodást okozott a 2500 méter sálból december 4-ikére elkészült karácsonyfa Marosvásárhelyen, melyet a városvezetés döntése értelmében le kellett bontania az azt készítő Kult Alternatív Kulturális Fesztivál szervezőinek.

A város lakosságának a hangosabb része a közösségi oldalakon tiltakozott a színes fa ellen, azt hangoztatva, hogy nem illik a Rózsák terén a virágóra helyére és rendes karácsonyfát akarnak ott látni. Soós Zoltán polgármester végül szerdán éjszaka bejelentette, hogy elköltöztetik a sálfát.

December 10-én, vasárnap este méltó búcsúztatója volt a főtéri sálfának, hiszen a Kult Feszt téli kiadásának díszmeghívottja a Bagossy Brothers Company együttes volt, amely egy villámcsődület részeként néhány karácsonyi dalt is előadott a vitatott fa előtt, mi több, feltűzték a fára a Hegyilevegő rajongói csoport által kötött sálat is

– tudósított a Székelyhon.

A sálfa felső része a marosvásárhelyi Várba költözik, ott lehet majd megnézni és lefényképezni. Helyére a Rózsák terén egy csili-vili ezüstfát állítanak fel, amelynek mű ágai a sötétben világítanak, nappal pedig szürkén feszítenek.

Kapcsolódó
Kiverte a biztosítékot a helyi lakosoknál Woodstock karácsonyfája
Voltak, akik kannabisz gumóhoz, amőbához vagy éppen molygubóhoz hasonlították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik