Advent

Ezek a Balaton legjobb adventi vásárai

facebook/Hévíz Az Élet Forrása
facebook/Hévíz Az Élet Forrása

A magyar tenger mentén számos település rendez karácsonyi vásárt. A LikeBalaton összegyűjtötte a legnagyobb rendezvényeket, melyeket nem csupán a helyieknek, hanem a Balatonhoz látogatóknak is érdemes felkeresni.

Íme az öt “legizgalmasabb” adventi vásár a Balaton körül

Balatonalmádi

Balatonalmádi központjában, a szökőkút környékén települnek ki a vásározók az adventi hétvégéken: pénteken, szombaton és vasárnap. A kicsik megcsodálhatják a betlehemet, a gyertyagyújtások alkalmával pedig műsorral várják az érdeklődőket.

Siófok

Karácsonyi fények, ünnepváró koncertek, karácsonyi körhinta, forró téli csemegék, elbűvölő gyermekprogramok és varázslatos hangulat vár mindenkit a Víztorony körül, Siófok Fő terén 2023. december 1-23. között. Számos kulináris élményben lehet részünk, a téren felállított színpadon pedig karácsonyváró zenei programok varázsolnak meghitt hangulatot.

Balatonlelle

Szombatonként gyújtják meg a gyertyákat Balatonlelle hatalmas adventi koszorúján a pazarul kivilágított Karácsonyi Parkban. Az ünnepi műsort kézműves vásár színesíti a szabadtéri színpadnál, ahol minden szombaton 17 órától várják az érdeklődőket.

Keszthely

Különlegesen hosszú karácsonyi vásárral készül Keszthely: egészen 2024. január 9-ig tartanak nyitva – kivéve december 24-ét és január 1-jét -. Ünnepi programok, díszkivilágítás, városi betlehem, fotópontok és a gasztronómiai kitelepülőknek köszönhetően téli finomságok várják a látogatókat a Fő téren.

Hévíz

Igazi karácsonyváró hangulatban egy különleges Adventi Varázsudvarral várja az ünnepelni vágyókat Hévíz a Festetics téren – karácsonyfával, betlehemmel, borosokkal és kézművesekkel december 1. és január 1. között csütörtöktől vasárnapig.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik