Ősztől egészen a tél végéig sokak kedvenc nassolni valója a sült gesztenye, aminek illata belengi a karácsonyi vásárok illatát is.
A Nosalty receptje szerint az elkészítéshez mindössze fél kilogramm gesztenyére és fél liter vízre lesz szükségünk. Első lépésben 3-4 órára, vagy ha időnk engedi, egy egész éjszakára áztassuk be a gesztenyét.
Ezt követően a gesztenye domborúbb oldalát metsszük keresztbe egy éles késsel. Fontos, hogy a héját vágjuk át, de lehetőleg a belsejét ne.
Ha ezzel megvagyunk, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd fedjük le alufóliával, és tegyük a 220-240 fokra előmelegített sütőbe.
Fóliával körülbelül 15-20 percig sütjük, aztán még fólia nélkül 5-8 percig. Akkor van kész, amikor fölpöndörödik a héja.
Az elkészítésről ide kattintva egy videót is találsz.