Advent

Ez a karácsonyi kaktusz virágzásának a titka

Getty Images
Getty Images

Kevés jobb dolog van annál, mint karácsonyi kaktuszban gyönyörködni az ünnepek alatt, ehhez viszont az kell, hogy pont akkor nyissa a virágait.

A Lakáskultúra cikkében azt írja, a karácsonyi kaktusz gondozását már most érdemes elkezdeni annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb időben virágozzon.

Jó tanács, hogy a kaktuszt nem érdemes közvetlenül hőforrás mellé helyezni, mert a túl magas hőmérséklet akadályozza a virágzást, a kaktusznak inkább hűvösre van szüksége ahhoz, hogy teljes pompájában mutassa meg magát. A cikk szerint olyan helyiségbe ajánlott rakni, ahol minimum 10, legfeljebb 15 fok van.

Ha hűvös van és fél napos sötétség, már minden feltétel adott, hogy meginduljon a karácsonyi kaktuszon a virágrügyek képződése, írja a Lakáskultúra, hozzátéve, hogy ezt még ilyenkor el lehet rontani, például azzal, ha túlöntözzük a növényt. Elég ugyanis 8-10 naponta vizet adni neki.

Ha sikerült megteremteni a megfelelő körülményeket a növénynek, akkor elvileg december elején megjelenhetnek a bimbók rajta, de a legkisebb változásra is érzékeny, ezért nem szabad forgatni sem, mert ledobhatja a virágait.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik