Advent

Viszik, mint a cukrot a drága nordmann fenyőt

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

Szentestéhez közeledve ezen a héten nagyüzem van a fenyőfaárusoknál. A sonline.hu Kaposvár fenyőárusítási pontjain nézett körül arra fókuszálva, milyen a vásárlási kedv.

A körképből kiderül: a tavalyihoz képest átlagosan ezer forinttal emelkedett a fenyőfa méterára, mégis a drágább, nordmann fajtát keresik a legtöbben.

A Kisgáton strázsáló fenyőárusnál különböző színnel jelölték a fenyőket, amelyek az árkategóriát jelentik.

A lucfenyőt itt 3500–9900 forint között kínálták, az ezüstfenyő 12–14 ezer forintért cserélhetett gazdát, a nordmann ára 8 ezer és 21 990 között mozgott. Utóbbiból földlabdásat is kínáltak 12 ezer forintért

– olvasható a lapban.

Az északnyugati városrészben az árakat méterben határozták meg, ott a lucfenyő 3500, az ezüst 5000, a nordmann 7500 forint.

Az emberek többsége határozott elképzeléssel, érkezik, ezért kevésbé válogatnak. Ezer forinttal emelkedtek az árak tavaly óta, ám úgy tűnik, mintha észre sem vennék a vásárlók

– mondta a portál érdeklődésére Balogh Zsolt fenyőárus.

Keresik a lucfenyőt is, ám a szebb és értékesebb nordmann lett a sláger, a díszítésnél jobban mutat. Úgy tűnik, a hagyományos, karácsonyi illatú lucfenyőt inkább a spórolásra törekvők választják

– említette Lábodi István, aki több mint három évtizede árul fenyőfát.

A vásárlók közül akadt, aki megdöbbent a nordmann fenyő árán, mégis azt vásárolta meg, mert – mint fogalmazott – ugyan az illata nem olyan, mint a lucfenyőé, ám a tűlevél nem hullik le róla.

Más csupán megszokásból vett egy csaknem kétméteres nordmannt, ahogy eddig minden évben tette, mert ez a fajta sokkal tovább bírja, mint a lucfenyő.

Kapcsolódó
Így kerülhetjük el, hogy lehulljanak a karácsonyfa levelei
Decemberben szinte minden magyar háztartást elér a dilemma: milyen fenyőt válasszanak otthonra karácsonyfának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik